
טרום סכרת הינו אחד המצבים המוגברים להתפתחות מחלת הסכרת, הפוגעת גם בכלי הדם ובלב. מצב של טרום סכרת מצריך אתכם לנהוג אחרת עם הגוף שלכם, כלומר: להקפיד על תזונה דלת סוכרת המותאמת לגוף. בעוד שבאופן בריא הגוף מצליח לפרק את הסוכר מהמזונות אותם אוכלים במהלך היום, במצב של טרום סכרת הגוף יתקשה לפרק את הסוכר ויגרום לעודף סוכר בגוף. מאחר ומדובר עדיין במצב שאינו מסכן את חייכם, מומלץ להתחיל ולשמור על אורח חיים בריא ומאוזן.
להוריד מהמשקל במצב של טרום סכרת
אם תצליחו להשיל ממשקלכם בין 5%-10% אתם מיד תסייעו לגוף שלכם להתגבר על עודף הסוכרים. מרבית מאלו שאובחנו במצב של טרום סכרת סובלים למעשה מעודף משקל ולכן השלב הראשון יהיה לעבור לדיאטה מתאימה, כזו שתאפשר לכם לשרוף קלוריות ולרדת במשקל, כמו גם להתחיל ולבצע פעילות גופנית באופן תדיר ולפחות שעתיים בשבוע.
יותר מקומי – יותר עונתי
תזונה המבוססת על מאכלים מקומיים ועונתיים היא תזונה בריאה. כלומר, התחילו לשלב בתפריט היומי שלי מאכלים מהצומח – פירות וירקות שכמעט ולא עברו עיבוד. באשר לפירות, מומלץ להגביל את צריכת הפירות העטירים בסוכר לשתי פירות בלבד, ולא בסמיכות. כלומר, פרי אחד בבוקר ופרי אחד כמנת ביניים בשעת אחר הצהריים. מבחינת ירקות, אין הגבלה, וההמלצה היא לשלב לפחות 5 ירקות ביום, רצוי בצבעים שונים. העדיפו תמיד ירקות טריים ולא קלופים. שימו בצד את התזונה המעובדת והתחילו לבשל עם חומרי גלם טריים. דגנים מלאים, ביצים, קטניות וגם גרעינים, אגוזים ושמן זית.
הניחו את הסוכר הפשוט בצד
דבש, ריבה, גלידה, שוקולד, ממתקים וחטיפים – מוטב מאוד שלא לצרוך אותם כלל, ואם כן, אז בכמות מועטה במיוחד. אותו הדבר גם לגבי שתיה מתוקה, הכוללת בטוחה גם את כל סוגי המיצים, הרווים בכמויות סוכר גבוהות במיוחד שאינן מטיבות עם הגוף שלכם במצב של טרום סכרת. אם אתם רוצים להמתיק מעט את הקפה או התה שלכם, העדיפו לעשות זאת באמצעות ממתיק מלאכותי באופן מתון ומוקפד, ולא באמצעות כפית סוכר.
הכירו את סוגי הפחמימות המורכבות
ההמלצה היא לעבור לצריכה של פחמימות מורכבות אשר עשירות בסיבים תזונתיים, כדוגמת לחם שיפון מלא או לחם שיפון קל. כיום, מרבית יצרניות הלחצים מציינות על גבי הלחם את אחוזי הסוכר בו ואף המלצה לסוגי הלחמים המתאימים לחולי סכרת, כך שיהיה לכם קל לבחור את הלחם המתאים עבורכם. מבחינת אורז, העדיפו אורז מלא או אורז בסמטי. חומוס, שעועית, עדשים, אפונה – כל אלו נחשבים לפחמימה מורכבת. גם קינואה, תפוחי אדמה, גריסים, שיבולת שועל, תירס וסולת נכללים ברשימת הפחמימות המורכבות. יחד עם זאת, מומלץ להקפיד על כמות מתונה של פחמימות מורכבות בכל ארוחה.
חלב וגבינה עד 5%
מזון דל שומן הינו מזון שיהיה בריא לכם יותר, לכן, עברו לגבינות ומוצרי חלב בכלל ששיעור השומן בהן אינו עולה על 5%.
דגים ובשר
דגי מים קרים, כמו טונה, סרדינים וסלמון נחשבים לעתירים באומגה 3 והם בריאים יותר עבורכם. בשר מעובד, כמו נקניקיות ונקניק, כמו גם בשר רב בשומן כדוגמת כבש ואווז נחשבים פחות בריאים ולכן מוטב להוריד אותם מהתפריט.
אלכוהול ועישון
על אף שאין המלצה גורפת להפסיק לשתות, הרי שיש להקפיד על צריכה מתונה מאוד של אלכוהול שעומדת על מנת אלכוהול אחת ביום לנשים ושתי מנות אלכוהול לגברים. באשר לעישון, מלבד נזקיו הבריאותיים הידועים לכל, הרי שהוא גורם להגברה של האינסולין בגוף ועלול להאיץ את המעבר בין טרום סכרת למחלת הסכרת, ועל כן, אם עד עכשיו לא הפסקתם לעשן – זה הזמן.